ULB - Museum van geneeskrachtige planten en farmacie

De musea van de Franstalige vrije universiteit van Brussel hebben een heel gevarieerd aanbod, ze liggen verspreid over de campus en omgeving.

Duizenden jaren lang hadden mensen overal ter wereld niets anders dan de natuur om hun kwalen en kwaaltjes te genezen. Dat onophoudelijk zoeken leverde een schat aan informatie op over geneeskrachtige planten en stoffen.

Met een tachtigtal vitrinekasten toont dit museum thematisch aan hoe dat is gegaan en hoe mensen erover dachten en denken. De collectie bestaat uit geneeskrachtige planten en monsters van over de hele wereld, naast affiches, schilderijen, foto’s, didactische voorwerpen... Voor iedereen met belangstelling voor de ‘kunst van het genezen’ beschrijft de tentoonstelling de geschiedenis van geneeskrachtige planten en de evolutie van hun gebruik. Ze situeert hun plaats in de actuele geneeskunde en geeft uitleg over de aard van de actieve bestanddelen en hun biologische werking.

Er gaat ook aandacht naar de rol van al deze planten in de muziek en literatuur.

Het museum bevindt zich in een gang van het Instituut voor Farmacie van de ULB, die toegang geeft tot praktijklokalen.

Open:
Maandag tot en met vrijdag van 9 tot 18 uur,