Museum voor Brieven en Manuscripten van Brussel - gesloten

'Museum van brieven en manuscripten gesloten

Het Museum voor brieven en manuscripten in de Koningsgalerij heeft de deuren gesloten. De mecenas zit in gerechtelijke problemen, waardoor het museum niet meer normaal kon werken.

Het museum werd gefinancierd door de Franse eigenaar Gérard Lhéritier en zijn investeringsbedrijf Aristophil. Sinds het Franse gerecht een onderzoek naar hem opende, zijn alle rekeningen geblokkeerd.

Daardoor werd het voor het personeel steeds moeilijker het museum open te houden. De werkingsmiddelen waren uitgeput, de veiligheid kon niet meer gegarandeerd worden en de uitbetaling van de lonen verliep stroef. Donderdag beslisten ook de laatste personeelsleden daarom om niet meer te komen werken, vernam brusselnieuws.be.

Wat Aristophil met het museum van plan is, is niet duidelijk.

Het Museum voor brieven en manuscripten was open sinds 2011 en lokte heel wat bezoekers, onder andere met de succestentoonstelling ‘Je n’ai rien à te dire sinon que je t’aime’, waarin liefdesbrieven van beroemdheden werden tentoongesteld.'

door GDC © brusselnieuws.be

Brussel-Stad

16:15 - 29/01/2015

In een voormalige luxewinkel in de Koningsgalerij in Brussel bevindt zich sinds september het broertje van het Musée des lettres et Manuscrits uit Parijs. Een diverse collectie van brieven en manuscripten neemt ons mee op weg door de politieke en culturele geschiedenis. Het officiële en officieuze schrijven van pausen, koningen, schrijvers, wetenschappers, dichters, kunstenaars van toen en nu passeert de revue. Op de eerste verdiepingen kan men de vaste collectie bezoeken maar ook de tijdelijke tentoonstellingen trekken veel bezoekers. Kinderen en middelbare scholieren kunnen aan het werk in verschillende workshops en het museum geeft ook een bloemlezing uit.

Archief OKV: Museum der letteren en manuscripten door Devroe An (OKV2012.1)

Museum voor brieven en manuscripten
Koningsgalerij
Brussel