U bent hier

Plantentuin - Faculteit Wetenschappen - Universiteit Gent

De Plantentuin bevindt zich sinds 1902 aan de rand van het Citadelpark te Gent (België). Op 2,75 ha zijn ruim 10.000 plantensoorten ondergebracht. Tijdens je bezoek kun je kennismaken met bijzondere planten, meer leren over de planten en hun relatie met de mens, of gewoon rustig wandelen in een mooi kader.

Zowel het Palmarium, de Victoriagalerij als de publiekskassen en de tuin vormen een sfeervol kader voor ontmoetingen, vergaderingen en tentoonstellingen. Academische en didactische activiteiten krijgen vanzelfsprekend voorrang.

De plantentuingidsen nemen je mee langsheen de belangrijkste planten in de tuin en in de kassen.

Maak je keuze uit:

rondleidingen voor volwassenen

ateliers en wandelingen voor leerlingen.

Een rondleiding duurt ongeveer 2 uur. Er kunnen maximaal 20 personen per gids mee. 

 

Universiteit Gent

Open: 
De tuin en de publiekskassen (Victoriakas, tropische kas en subtropische kas) zijn dagelijks gratis toegankelijk. Tijdens werkdagen kun je er terecht van 9 tot 16.30 u; op zaterdag, zon- en feestdagen van 9 tot 12 u. Als rolstoelgebruiker kun je probleemloos de Victoriakas, de subtropische kas, de succulentenkas en grote delen van de tuin bezoeken. Voor een bezoek aan de tropische kas neem je best vooraf contact op met hortulana tel. +32-(0)9-264 50 73 (Chantal.Dugardin@UGent.be).
Gesloten: 
De tuin is gesloten van 25 december tot en met 2 januari. Bij stormachtig weer is de Plantentuin om veiligheidsredenen gesloten.
Prijs: 
gratis
Plantentuin Universiteit Gent
9000 Gent
K.L. Ledeganckstraat
35
Vlaanderen
Oost-Vlaanderen
tel. +32-(0)9-264 50 73

Tentoonstellingen