Drawing Ambience - Alvin Boyarsky and the Architectural Association

De diversiteit van Boyarsky’s collectie, die tekeningen bevat van onder anderen Rem Koolhaas, Zaha Hadid, Daniel Liebeskind en Bernard Tschumi, weerspiegelt een visionaire geest in zowel gebouwde als niet-gebouwde projecten.

‘Drawing Ambience’ toont architectuurtekeningen uit de privécollectie van de opmerkelijke pedagoog Alvin Boyarsky (1928-1990). Als architect, docent en criticus kwam Boyarsky op voor nieuwe modellen in het onderwijs en de ontwerppraktijk, steeds in verhouding tot wereldwijde culturele veranderingen. Hij creëerde de Architectural Association (AA), een platform waar jonge architecten actuele uitdagingen verkennen en een eigen beeldende en ruimtelijke taal leren definiëren.
De diversiteit van Boyarsky’s collectie, die tekeningen bevat van onder anderen Rem Koolhaas, Zaha Hadid, Daniel Liebeskind en Bernard Tschumi, weerspiegelt een visionaire geest in zowel gebouwde als niet-gebouwde projecten. De Boyarskycollectie omvat ontwerpen en theoretische exploraties die, hoewel conceptueel verschillend, alle het resultaat zijn van experiment door middel van tekenen.

zaal Expo

prijs € 5 (basis) / gratis (-19 jaar)

24/10/2017 tot 14/01/2018
Geen archief items gevonden