U bent hier

Lara Gasparotto – Come Dawn To Us

Met “Come dawn to us” nodigt Lara Gasparotto ons uit om af te zakken in de dageraad, waar het eerste licht schuchter de schaduwen verjaagt, zinnelijke ogenblikken steelt en de rauwe resten van de nacht onthult.

De jonge Lara Gasparotto (1989) werd opgemerkt aan het einde van haar fotografiestudies aan Saint-Luc in Luik. Ze is de auteur van een levendige en contrastrijke artistieke wereld. Haar ensembles bestaan uit adembenemende landschappen, sensuele ensceneringen of ruwe fragmenten, geplukt uit het dagelijks leven. We worden naar het hart van de intieme kring van de kunstenares gevoerd, tegelijk teder en zuur, en tegelijk ondergedompeld in haar bespiegelende mijmeringen.

Haar werk lijkt gefragmenteerd en abrupt, maar het geheel ontwikkelt zich en betovert. Haar fotografische stijl, in kleur of in zwart-wit, is ritmisch, alsof hij met stoten wordt afgevuurd, maar hij is ook bijzonder tactiel en kan afwisselend wrang of omfloerst zijn.

De kracht van haar werk ligt in een spontaneïteit die door niets lijkt te worden uitgeput, zelf niet door de maturiteit die ze in de loop der jaren in haar benadering heeft verworven.

Met “Come dawn to us” nodigt Lara Gasparotto ons uit om af te zakken in de dageraad, waar het eerste licht schuchter de schaduwen verjaagt, zinnelijke ogenblikken steelt en de rauwe resten van de nacht onthult. Door beperkte formaten te gebruiken, nodigt de kunstenares ons uit om op de punt van onze tenen een wereld van gefluister en geheimen te omvatten.

Geïnspireerd door het werk van Lara Gasparotto, heeft de producer ssaliva een geluidsinstallatie gemaakt voor de tentoonstelling.

 

PRAKTISCHE INFO

Uren:

Van Woensdag tot Zondag - 12:00 tot 20:00

Tarieven:

Gratis

Openingsuren feestdagen: gesloten om 18 uur op 24 en 31 december 

Locatie: Galerie

14/12/2017 tot 14/01/2018
Koningstraat
236
1210 Sint-Joost-ten-Node