U bent hier

Stephan Balkenhol

Met zijn onnavolgbare techniek snijdt Balkenhol herkenbare beelden van mensen en dieren uit natuurlijke stukken boomstam.

Houtsculpturen uit privécollecties

In Cultuurcentrum Scharpoord kan je de kunst ontdekken van de Duitse beeldhouwer Stephan Balkenhol (°1957, Duitsland). Met zijn onnavolgbare techniek snijdt Balkenhol herkenbare beelden van mensen en dieren uit natuurlijke stukken boomstam. Ronduit verbluffend is dat de figuren en hun sokkels onafgescheiden uit hetzelfde houtblok worden gehouwen.

Bovendien laat de kunstenaar de sporen van het maakproces zien. De inkervingen van de kettingzaag waarmee de ruwe vorm wordt vrijgemaakt en de inslagen van de beitels waarmee de huid wordt afgewerkt, dragen bij tot de verwondering over de gedetailleerde vormgeving. Virtuositeit, herkenbaarheid en ontwapenende humor zijn kenmerkende trefwoorden.

De expo biedt voor het eerst in België een overzicht van meer dan 30 jaar artistieke expressie in hout. De grote en kleine sculpturen, reliëfs en tekeningen zijn voor het merendeel afkomstig uit privécollecties en waren nooit eerder samen te zien.

 

Foto: Deweer Gallery

Openingsuren: dagelijks van 10 – 18 uur
Op maandag 24, dinsdag 25, maandag 31 december 2018 en dinsdag 1 januari 2019 is de tentoonstelling open tot 16 uur.

€ 10 / € 8 Uitpas, BILL, + 10 pers. / - 16 jaar gratis

27/10/2018 tot 13/01/2019
Geen archief items gevonden