U bent hier

Val Carman - Assembly

De installatie bestaat uit vijf kerkstoelen van de kerk van Passendale en een Namenlijst van het IFFM, met de ruim 174.000 namen van de doden uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland die in de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem vielen.

Tussen augustus 2014 en augustus 2018 liet de Britse kunstenares Val Carman (UK) de installatie Assembly reizen doorheen het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De installatie bestond uit vijf kerkstoelen van de kerk van Passendale en een groot register getrokken uit de Namenlijst van het IFFM, met de ruim 174.000 namen van de doden uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland die in de Eerste Wereldoorlog op Belgische bodem vielen. De installatie deed 23 locaties aan en maakte een reis van in totaal 7600 km. Op elke locatie werd het publiek uitgenodigd om bij namen die ze kenden, of bij andere, op de tegenoverliggende witte bladzijde in het register het verhaal van hun relatie met de Eerste Wereldoorlog neer te schrijven.

In 1997 maakte Val Carman een tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog in het legendarische dorp Passendale. Ze hield er vijf stoelen van de Sint-Audomaruskerk aan over. In 1999 was zij de eerste Artist in Residence van het In Flanders Fields Museum.

24/08/2018 tot 09/11/2018
Geen archief items gevonden